Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 40 - Ivan Klíma 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 40 - Ivan Klíma 07.06.2014

Obrázek podcastu Kafka: Dopisy Mileně

Kafka: Dopisy Mileně

Franz Kafka Dopisy Mileně Čtou Radovan Lukavský, Jaroslava Adamová a Martin Růžek Překlad Dagmar Eisnerová Hudba Petr Eben Režie Petr Adler Tři základní pocity prolínají Kafkovým životem a dílem: pocit úzkosti, provázený vědomím neznámé viny, pocit únavy, stále se prohl

Obrázek podcastu H2O a zkázonosný prstenec

H2O a zkázonosný prstenec

Už je jim i časoprostor malý. Takže v něm neváhají přikročit k velkolepé opravě. Co pohledáváme s partou H2O z Města nad Hltavou zrovna na Kletenské pláni o 1. máji 1958? Přidali se snad Hubert, Hugo a Ofélie k manifestujícím za světlé zítřky v době temné jako povidla u

Obrázek podcastu Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených

"Nikdy by mne nenapadlo, že na stará kolena prožiji tolik nádherných víkendů v těch nejkrásnějších koutech naší vlasti! Všechny cestovky v té době nabízely turistům ubytování a jídlo. Já nabízel navíc program a skupinu nezadaných mužů a žen. Dokonce se nějaký režisér a

Obrázek podcastu Nejčernější les

Nejčernější les

"Osloví-li nás znenadání povětří či pták, čistotný oblak, studna vprostřed skal, až zkameníme náhlým úžasem. Však osloven-li chlapec něčím, co má něžný dívčí hlas, jako by na něj promluvil sám zázrak." To je malý úryvek ze scénáře nedělní rozhlasové pohádky. A jak už te

Obrázek podcastu Dějiny světa v 50 psech

Dějiny světa v 50 psech

Uprostřed všech forem života jsme na Zemi naprosto sami. Jedinou výjimkou je pes, jenž s námi uzavřel spojenectví… Psi se s člověkem druží už od mladší doby kamenné a zvlášť v současnosti lze někdy jen obtížně určit, kdo má koho na vodítku. Mackenzi Leeová se rozhodla s

Obrázek podcastu Vrah je v každém z nás 2

Vrah je v každém z nás 2

Zločin nikdy nespí a teď přinese řadu bezesných nocí i vám! Elitní detektiv z pražské mordparty Jan Štoček opět zapátral v paměti a vytáhl na světlo světa další zásadní případy své kriminalistické kariéry. Spolu s Lucií Bechynkovou, zakladatelkou oceňovaného podcastu Op

Obrázek podcastu Karel Čapek: Devatero pohádek - výběr 3

Karel Čapek: Devatero pohádek - výběr 3

Třetí a závěrečný výběr Čapkových pohádek obsahuje „profesní“ příběhy: Velká policejní pohádka, Pohádka pošťácká, Velká pohádka doktorská. Spojuje je mimo jiné autorův smysl pro humor, bohatý jazyk, jasné pointy, Čapkova lidskost a nadčasovost. Z toho všeho pak vyvěrá a

Obrázek podcastu Dekameron: Den devátý

Dekameron: Den devátý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s

Obrázek podcastu Všechny moje hlasy

Všechny moje hlasy

Obdiv vůči působnosti lidského hlasu zazněl v několika rozhlasových hrách natočených v 60. letech. Jednou z nich je například poetická hra Antonína Přidala Všechny moje hlasy (režie Petr Adler, 1967). Příběh se odvíjí v nekonkrétním čase i prostoru, je nesen na vlně snu

Obrázek podcastu Štěstí národa

Štěstí národa

Ve svém díle z roku 1654 pátrá J. A. Komenský po příčinách národních neduhů a hledá léky na nevědomost, lenivost, násilí, útlak nebo nesvobodu. Inspirujme se nadčasovými, prakticky využitelnými radami, díky kterým může národ vzkvétat, žít ve svobodě, bezpečí a v udržite

Obrázek podcastu Léčba neklidem

Léčba neklidem

Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů

Obrázek podcastu Neotevřené dopisy

Neotevřené dopisy

Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova

Obrázek podcastu Kriegel: Voják a lékař komunismu

Kriegel: Voják a lékař komunismu

Žádný člověk není černobílý. Kdo je František Kriegel? Lékař, který nepodepsal moskevský protokol, nebo i zapálený komunista, co ani jako disident nepřestal věřit v komunistické ideály? František Kriegel je dnes většinou znám pouze jako člověk, který jediný v srpnu 19

Obrázek podcastu Bílý tesák

Bílý tesák

Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího

Obrázek podcastu Neuvěřitelně šílené příběhy

Neuvěřitelně šílené příběhy

Tohle jsou ty nejvíc neuvěřitelné a nejbláznivější příběhy, jaké se kdy na světě staly. A možná nestaly. A možná jsem si je sám vymyslel, protože jsem strašný pohádkář, vymýšleč a sedmilhář. Každopádně většina z toho, co vám povím, je pravda. Tedy skoro pravda. Ale skor

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 7 - Čert a Kača & O Smolíčkovi & O kohútkovi a sliepočke

Čert a Kača, O Smolíčkovi, O kohútkovi a sliepočke - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Kdo je mým soudcem?

Kdo je mým soudcem?

Josef Pohl vytvořil na soudobé poměry nezvyklou spolupracující dvojici: soudce a kapitán kriminálky, přesněji Veřejné bezpečnosti. V den soudcových narozenin přichází policista za soudcem s případem, který se stal na stejném místě a za velmi podobných okolností jako rok

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 4 - O hovoriacom vtákovi & živej vode a troch zlatých jabloniach & O Palčekovi

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 4 - O hovoriacom vtákovi & živej vode a troch zlatých jabloniach & O Palčekovi

O hovoriacom vtákovi, živej vode a troch zlatých jabloniach, O Palčekovi - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Velké maličkosti

Velké maličkosti

Jan Werich opět jak ho neznáte na novém CD Velké maličkosti. Rozhlasový archiv odhalil další na CD dosud nevydané záznamy s Janem Werichem. Další z řady CD se zvukovými záznamy vystoupení Jana Wericha před rozhlasovým mikrofonem nazvané příznačně Velké maličkosti shrnuj

Obrázek podcastu Sjezd abiturientů

Sjezd abiturientů

Soudní rada Sebastian se setkává s mužem podezřelým z vraždy prostitutky. Postupně zjišťuje, že je to zřejmě jeho bývalý spolužák z gymnázia. Přátelili se kdysi, ale byla mezi nimi i jakási řevnivost. Nadaný spolužák pak předčasně gymnázium opustil. Možná na tom má svůj

Obrázek podcastu Kocour v botách (1973)

Kocour v botách (1973)

Neprávem pozapomenutá rozhlasová dramatizace francouzské pohádky Charlese Perraulta, ovšem ve skvělém hereckém obsazení a v režii klasika rozhlasových pohádek: Jana Bergera. Hrají: Miroslav Masopust, Petr Kostka, Josef Beyvl, Jana Drbohlavová a Karel Höger!. Pěkný posl

Obrázek podcastu Rozpůlený dům

Rozpůlený dům

Příběh jedné sudetské rodiny s puncem autobiografičnosti… Nevelká krkonošská obec Benecko, kde se narodil průkopník českého lyžování Bohumil Hanč, mohla svého času posloužit za zmenšený model „rozpůleného domu“, jakým se po rozpadu Rakouska-Uherska stalo nově vzniklé Če

Obrázek podcastu Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově

Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově

Nejlepší scénky a výstupy našich předních komiků a hereckých osobností vybrané ze silvestrovských pořadů a estrád nedávných let vás příjemně překvapí a pobaví. Je to humor, který skutečně nestárne!

Obrázek podcastu Pohyblivý svátek

Pohyblivý svátek

Hemingwayovy memoáry, ve kterých vzpomíná na dvacátá léta v Paříži, kde se spisovatelé a bohémové scházeli v kavárnách. Kniha vyšla až posmrtně roku 1964. Autory memoárové črty sugestivně zachycují atmosféru města 20. let minulého století a obsahují i portréty řady osob