Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 35 - Zdeněk Řehák 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 35 - Zdeněk Řehák 07.06.2014

Obrázek podcastu Wim Hof. Cesta Ledového muže

Wim Hof. Cesta Ledového muže

Jak Wim Hofova metoda přispívá k tomu, abyste trvale zářili zdravím? Současná věda již prokázala, že legendární metoda Wima Hofa založená na práci s dechem, myslí a chladem může opravdu výrazně napomoci k celkovému fyzickému i psychickému zdraví. Dodá nám tolik potřebno

Obrázek podcastu Střevíce z lýčí

Střevíce z lýčí

"My to máme jednoduché. My víme odkud jsme vzešli, i kdyby Přemysl ty střevíce z lýčí schovati nedal, mezi námi není ani jediného, jehož předek, nebo prapředek by nepocházel z venkova. Jenž by nebyl buď chalupníkem, rolníkem či domkářem, anebo alespoň podruhem, děvečkou

Obrázek podcastu Lockdown

Lockdown

Pod nebem je peklo. Pod peklem je Výheň. Když teprve třináctiletého Alexe křivě obviní z vraždy, jeho život se obrátí vzhůru nohama a už nikdy nebude jako dřív. Najednou se ocitá ve Výhni – přísně střeženém vězení pro mladistvé delikventy. Nejtvrdším místě na světě scho

Obrázek podcastu Svěrák: Pohádky

Svěrák: Pohádky

Komplet 4 CD shromažďuje unikátní, vtipné a svérázné pohádky Zdeňka Svěráka, psané v šedesátých a osmdesátých letech. Nejprve vznikl příběh Tři auta o starém Fordu, Aerovce a Spartakovi. Auta sivyjedou na výlet, protože je jim před domem na ulici zima. Herecké obsazení

Obrázek podcastu Ztracený princ

Ztracený princ

"Audiokniha Ztracený princ obsahuje patnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #15 Will Dohoda a jeho učeňka Maddie dostanou naléhavé pozvání na hrad Araluen. Tam se dozvědí překvapivou novinu: galický princ zmizel a galický král požádal o pomoc

Obrázek podcastu Kouzelný měsíc

Kouzelný měsíc

Kouzelný měsíc je vyprávění o dobrodružstvích malého autíčka, jeho kouzelných proměnách, ale i touze být užitečným a vůli překonávat překážky. Odehrává se v malebné vesničce Jouzov, kde smutné odložené autíčko Červeňák dostane druhou šanci být zaseprospěšný a dostat se

Obrázek podcastu S ženami je kříž

S ženami je kříž

Spisovatelka a dramatička Alena Vostrá zazářila v 60. letech svými vypravěčsky i kompozičně nevšedními prózami a divadelními hrami. Nastupující normalizace ji ale umlčela a autorka se nadále intenzivně věnovala psaní pro děti. Dlouhodobě také spolupracovala s Českým roz

Obrázek podcastu Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Luděk Munzar: "...když jsem to slíbil!"

Vyprávění úspěšného herce a režiséra (ale také automobilového závodníka a sportovního pilota) je zajímavou sondou do jedné z oblastí jeho zájmu - letectví. Ale zdaleka nevypráví jen o něm. Luděk Munzar čte z vlastní stejnojmenné románové prvotiny. Luděk Munzar (1933) J

Obrázek podcastu Bobulka a Lísteček

Bobulka a Lísteček

Poslechněte si příběhy kluka Jakuba a jeho dvou nových kamarádů Lístečka a Bobulky, bavičů, kteří vymýšlejí hry a legraci pro stromy.V archivu Českého rozhlasu znovuobjevený seriál pro děti napsala a režírovala Helena Philippová. Hrají: Zdeněk Řehoř, Vlastimil Brodský a

Obrázek podcastu Spirituál kvintet

Spirituál kvintet

Spirituál kvintet patřil po 60 let mezi nejvýraznější hlasy české hudební scény. Jeho písně zněly nejen z pódií koncertních sálů, ale i od táborových ohňů či z balkónu Melantrichu během sametové revoluce. Po ukončení činnosti kapely v roce 2020 se kapelník Jiří Tichota

Obrázek podcastu Rozmarné léto (1962)

Rozmarné léto (1962)

V poněkud zpustlých říčních lázních na břehu řeky Orše se denně setkávají tři postarší pánové: majitel lázní Antonín Důra, sečtělý abbé Roch a major ve výslužbě Hugo. Počasí je nestálé, většinou poprchává a tak má pan Důra nouzi o zákazníky. Většinu času tudíž tráví v r

Obrázek podcastu Parta a cesta proti času 1

Parta a cesta proti času 1

I na maloměstě se může skupina kamarádů přichomýtnout k napínavým událostem a záhadám, kterým je potřeba přijít na kloub. Jaké tajemství skrývá starý dům plný zachovalých obrazů, zaprášených knih a zapomenutých fotoalb? Kam se poděla paní, která už několik dní nestojí n

Obrázek podcastu Spejblovy starosti a Hurvínkův apríl

Spejblovy starosti a Hurvínkův apríl

Toto album nabízí archivní výběr zahrnující jedenáct scének Divadla Spejbla a Hurvínka z let 1967 - 77. Jsou pod nimi podepsáni různí autoři, o něž divadlo nikdy nemělo nouzi. Patří k nimi osvědčení literáti jako František Nepil či Pavel Grym. Současný, už vlastně dlouh

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Desatero dobrého podnikatele

Desatero dobrého podnikatele

Desatero dobrého podnikatele je první audiokniha, ze série Odhalená pravda o rizicích podnikání. Jedná se o sérii rozhovorů na různá zajímavá témata, související s riziky, ale i úspěchem v podnikání. Posluchače čekají rozhovory s odborníky specializujícími se na poraden

Obrázek podcastu Hurvínkovy příhody

Hurvínkovy příhody

Několik neznámých Hurvínkových příběhů z rozhlasového archivu (ze sedmdesátých a osmdesátých let), které spojuje autorství Františka Nepila a interpretační umění Miloše Kirschnera a Heleny Štáchové František Nepil (1929 - 1995) František Nepil byl český spisovatel a sc

Obrázek podcastu Hrobník a dívka

Hrobník a dívka

KRIMINÁLNÍ PŘÍPAD ZE STARÉ VÍDNĚ Vídeň roku 1894. Inspektor Leopold von Herzfeldt vyšetřuje kuriózní případ. V uměleckohistorickém muzeu byla nalezena mrtvola slavného profesora – nabalzamovaná přesně podle staroegyptských klasických postupů. Stal se profesor obětí sta

Obrázek podcastu Setkání se smrtí

Setkání se smrtí

Čeho je člověk schopen tváří v tvář skoro jisté smrti? Audiokniha Setkání se smrtí vás zaujme hned od začátku. Nejen proto, že jde o atraktivní tematiku, jakou bezesporu horolezectví je, ale i tím, jak sugestivně dokázal autor vylíčit sílu přátelství v mezní situaci a s

Obrázek podcastu Kubátová: O Nedoubkovi

Kubátová: O Nedoubkovi

Pohádkové příběhy skřítka Nedoubka.

Obrázek podcastu Neštěkej na svého psa

Neštěkej na svého psa

>>Cpou se k nám do postele, blátivými tlapami špiní koberce, kradou boty... Ale stejně je milujeme, že? Protože oni nás taky, z celého svého psího srdce.

Obrázek podcastu Čapek: O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek

Čapek: O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek

Původní titul DM 15209 Čapek,K O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek vydal Supraphon v roce 1964 - nyní tuto dramatizovanou pohádku vydáváme digitálně

Obrázek podcastu Dívka, která utekla z Osvětimi

Dívka, která utekla z Osvětimi

Osvětim nikdo neopouští živý… Román na motivy skutečného příběhu Maly Zimetbaumové, která jako první žena utekla z Osvětimi. Mala, vězeňkyně 19880, začala chápat, co se děje, až v okamžiku, kdy vystoupila z dobytčáku přímo do spárů pekla. Jako tlumočnice SS využívala sv

Obrázek podcastu Nevykládej mi pohádky

Nevykládej mi pohádky

Líbila se Vám kniha Fimfárum? Určitě se nechci poměřovat s Janem Werichem, ale i tak sázím polovinu království na to, že se Vám budou líbit i tyhle pohádky, zvlášť když je tak skvěle načetl Igor Bareš. V jeho podání se budete upřímně strachovat o prince bojujícího s hro

Obrázek podcastu Nezval: Manon Lescaut. Výběr scén

Nezval: Manon Lescaut. Výběr scén

Z komentáře k pásmu vybraných scén z básnické hry Vítězslava Nezvala vydanému Supraphonem v roce 1963 na LP DV 15177 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Jakoby v temnotách okupované Prahy, ochromené zvlčilostí nacistického násilí, zasvítil zářivý paprsek posilující n

Obrázek podcastu Hostinec U kamenného stolu

Hostinec U kamenného stolu

Humoristický román Hostinec U kamenného stolu vyšel poprvé v roce 1941. Záhy došel dobrého čtenářského ocenění, a dokonce se brzy dočkal i úspěšné filmové adaptace (1949). V kulisách lázeňského městečka tu Karel Poláček rozehrál příběh osudem pronásledovaného majitele v