Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 32 - Anna Strunecká 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 32 - Anna Strunecká 07.06.2014

Obrázek podcastu Padesát odstínů šedi

Padesát odstínů šedi

Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes j

Obrázek podcastu Agnes a ostrov Stínů

Agnes a ostrov Stínů

Stýskalo se vám po odvážné Agnes, veselém Karim, drzé koale Bobo, sucharovi Gormovi, moudrém Ezrovi a laskavé Leile? Vydejte se spolu s nimi vstříc dalšímu dobrodružství! Už jsou to dva roky, co se Agnes vrátila ze Zakázané hory. Od té doby život ve vesnici Magrejů na o

Obrázek podcastu Kafka: Dopisy Mileně

Kafka: Dopisy Mileně

Franz Kafka Dopisy Mileně Čtou Radovan Lukavský, Jaroslava Adamová a Martin Růžek Překlad Dagmar Eisnerová Hudba Petr Eben Režie Petr Adler Tři základní pocity prolínají Kafkovým životem a dílem: pocit úzkosti, provázený vědomím neznámé viny, pocit únavy, stále se prohl

Obrázek podcastu Obrazy ze Šumavy

Obrazy ze Šumavy

„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž

Obrázek podcastu Pro každého nebe

Pro každého nebe

Když podle novely Jozova Hanule vznikl v roce 2003 film Želary, vypadalo to, že se v české literatuře objevila originální a hlavně pozdní debutanka. Přitom její autorka Květa Lagátová se literatuře věnovala již od časů svých studií. Celý život se velmi často se vracela

Obrázek podcastu Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy

Na cestě k domovu – Příběhy zmizelé Šumavy

Šestihodinová nahrávka obsahuje celkem jedenáct vybraných a pravděpodobně nejznámějších příběhů, které spisovatel Šumavy zařadil do různých povídkových knih. Při jejich psaní čtenářům vylíčil skutečné události. Odehrály se v českém i německém prostředí, jsou veselé i sm

Obrázek podcastu Neumannovy Poděbrady 1974

Neumannovy Poděbrady 1974

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Nyní první díl této řady vydaný původně na EP kompletu 0 88 0513 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální čeští a slovenští umělci - Jeden z

Obrázek podcastu Dovol si TO

Dovol si TO

Jak TO vypadá, když si dovolíte žít život za hranicemi vaší mysli? Autor vás vezme na cestu poznání sebe sama, šamanských rituálů a věcí mimo koncept \"běžné\" reality. Příběh se odehrává TEĎ & TADY, v Praze, a jestli jste na vše připraveni, tak je čas si TO dovolit. Ví

Obrázek podcastu Zvědavost

Zvědavost

Rozhlasová hra, jejíž hlavní hrdinkou hry je mladá žena, která ze zvědavosti rozpoutá zvláštní hry s muži ze svého okolí. Hra Zvědavost probíhá v několika plánech: prvním je samotné Alexandřino vyprávění, druhým dramatické zpřítomňování jejích vzpomínek a třetím vnější

Obrázek podcastu Světlo na pavlači

Světlo na pavlači

V oblasti původní dramatické tvorby je hra Světlo na pavlači autorčiným debutem. Hra je komorním příběhem o mladé dívce a staré ženě, která prožívá poslední dny svého života. Je to hra o lásce, zklamání i nenávisti, ale i o tom, co člověka přesahuje a přežívá. Nahrávka

Obrázek podcastu O velrybě ze Sedlčan

O velrybě ze Sedlčan

Tak poběž honem, dobrodružství je za rohem. Jediné, co stačí, je zavřít oči a nechat se fantazií vést. To, co dospělí nepochopí, je všude kolem, stačí jen dětské oči mít. Potkáš se na přehradě s velrybou, svezeš se časem potočním autobusem do minulosti, získáš kamarádku

Obrázek podcastu Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Hašek: Povídky o zvířatech - Můj obchod se psy, Má drahá přítelkyně Julča

Lidé mají rádi zvířata - nejen, že je pozorují, ale že se v nich vidí. Tuší a čtou z nich vlastnosti, jež v nich samých bývají utajeny. To je všeobecná věc. Někdy si z nich odvozují vlastnosti, které jim samým chybí. U psů hledají věrnost, přítulnost, nahrazují jim kama

Obrázek podcastu Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy? Co všechno můžeš objevit v lese: audiokniha autora oblíbené knihy Tajný život stromů, Petera Wohllebena, provádí životem lesa tentokrát děti a odpovídá i na ty nejzvídavější dětské otázky o tom, co se v lese děje. S dětmi čte Martin Preiss. Maj

Obrázek podcastu Bordeří povídačky 2

Bordeří povídačky 2

Kočky, dřeváky a jitrnice, spaste své špejle a duše! Statek borderáka Kubíka se ocitl v obležení rozdováděných štěňat! Časem z nich jistě vyrostou zodpovědná a spolehlivá psiska, ovšem zatím to jsou raraši, před jejichž zoubky není žádné ucho ani čumák v bezpečí. Perou

Obrázek podcastu Hluboká relaxace

Hluboká relaxace

Hluboká relaxace je technika řízené relaxace spojená s pozitivním programováním mysli zaměřená na nácvik hlubokého uvolnění, které se blíží stavu lehké hypnozy. Je vhodná zejména pro posluchače, pro které je těžké novodit stav uvolnění. Ve stavu hlubokého uvolnění je vě

Obrázek podcastu Bezohlední lidé

Bezohlední lidé

Co se děje za oponou jedné z nejvlivnějších společností planety? Bývalá vysoce postavená zaměstnankyně Facebooku Sarah Wynn-Williams v memoáru mapuje svou kariéru a dává nahlédnout do rozhodnutí, která v posledních desetiletích ovlivnila světové dění, a do pohnutek lidí

Obrázek podcastu Jánošíci s těžkou hlavou

Jánošíci s těžkou hlavou

Kniha, kterou namluvil Tomáš Hanák a Zdeněk Lahoda, je výsledkem čtyřleté reportérské práce, při které Ľubomír Smatana jako stálý zpravodaj Českého rozhlasu prokázal svou výjimečnou schopnost propojit objektivní fakta a každodenní zprávy s osobními zážitky "člověka z te

Obrázek podcastu Živý mrtvý a další policejní povídky

Živý mrtvý a další policejní povídky

Miko Syrový slaví dvě desítky let své policejní kariéry. Tedy slavil by, pokud by zrovna neležel v nemocniční posteli. A tak alespoň vzpomíná na dobráky i nebožáky, kteří prošli jeho detektivním životem. Na jedné straně kolegové, na té druhé zlodějíčci, podvodníci, rabi

Obrázek podcastu Angličtina pro každého 1 - 6

Angličtina pro každého 1 - 6

Naučte se říci více, než jenom Hello a Good Bye. Každou větu uslyšíte anglicky, pak česky a znovu v originálním znění. Poslouchám – rozumím – mluvím.  Poslechem vět si osvojíte fráze, které se vyskytují v každodenních situacích. Učivo je určené pro začátečníky a mírně p

Obrázek podcastu Já ještě nechci jít spát

Já ještě nechci jít spát

Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin

Obrázek podcastu Výběr pořadů školského rozhlasu pro 1.-5. ročník ZDŠ I.

Výběr pořadů školského rozhlasu pro 1.-5. ročník ZDŠ I.

Původí komplet 0 59 9883-94 "Výběr pořadů školského rozhlasu pro 1.-5.ročník ZDŠ" vydal Supraphon v roce 1970 - nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně ve dvou dílech.

Obrázek podcastu Valentýnka na Šumavě

Valentýnka na Šumavě

Valentýnka s Aničkou a se společnou kamarádkou Zuzkou vyrážejí na Šumavu, kde hodlají strávit prodloužené podzimní prázdniny. Spolu s babičkami a peruánským naháčem Hugem poznávají krásnou i drsnou přírodu, která ukrývá nejedno tajemství – a také pověsti o močálech a bl

Obrázek podcastu Ako som sa naučil rozumieť svetu

Ako som sa naučil rozumieť svetu

Skvelá skúsenosť. Úžasná hodnota. Pohľad na výnimočný život. Kniha Moc faktov vzala rebríčky predajnosti útokom a z mena Hans Rosling sa stal celosvetový pojem. Vo svojich memoároch Rosling vymenil čísla za ľudí. Namiesto štatistík a grafov nám približuje svet medziľuds

Obrázek podcastu Buďme blaženi

Buďme blaženi

Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr

Obrázek podcastu Toulavý den

Toulavý den

Divadlo, rozhlas, televize, film... film, rozhlas, televize, divadlo... takové byly dny, oblíbeného herce, skvělého vypravěče a ryzího člověka Josefa Beka. Ve svých vzpomínkách, literárně zpracovaných Petrem Hořcem, se vrací do let dětství a mládí v Hradci Králové, pest