Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 28 - Pavel Kožíšek 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 28 - Pavel Kožíšek 07.06.2014

Obrázek podcastu Volný pád

Volný pád

Scarlett Vandermeerová studuje na Stanfordu a soustředí se jen na to, aby se dostala na medicínu a zotavila se ze zranění, které jí málem ukončilo kariéru skokanky do vody. Na vztahy nemá čas – alespoň si to říká. Lukas Blomqvist, kapitán plaveckého týmu, mistr světa a

Obrázek podcastu Přežít

Přežít

>> „Tato kniha je plná překvapivých poznatků o chorobách stáří, které pravděpodobně zabijí většinu z nás, a taktik a metod, které nám pomohou žít déle a těšit se pevnějšímu zdraví.“ — Siddhárta Mukherdží, profesor medicíny a nositel Pulitzerovy ceny

Obrázek podcastu Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek

Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek

Co mi zabrání strčit kocoura do mrazáku? Autoři – zkušení američtí psychologové vědí hodně o panice, úzkosti, obavách či fobiích. Jejich kniha vám tentokrát poradí, jak vyzrát nad vtíravými myšlenkami. Stává se vám, že vás někdy přepadnou doslova hrůzné myšlenky? „Co

Obrázek podcastu Tři vyvolení

Tři vyvolení

Druhý díl Temné věže úzce navazuje na díl první, na jehož konci usíná Roland na pobřeží Západního moře. Na začátku druhého dílu se probouzí, je napaden a zraněn. Roland spalovaný horečkou postupuje podél pobřeží a nachází troje dveře. Dveře do současných světů, odkud si

Obrázek podcastu Půlnoční knihovna

Půlnoční knihovna

Který život je pro nás ten pravý? Každý z nás už někdy přemýšlel nad tím, jestli ve svém životě nemohl udělat něco jinak a kam by ho takové rozhodnutí posléze nasměrovalo. Nora Seedová takovou možnost dostane, když se ocitne v tajemné Půlnoční knihovně – ale ruku na srd

Obrázek podcastu 690 otázek v angličtině - Od začátečníků po středně pokročilé

690 otázek v angličtině - Od začátečníků po středně pokročilé

Audiokniha obsahuje téměř 700 anglických otázek pro všechny příležitosti. Pro začátečníky, mírně a středně pokročilé. Možná jste někdy znejistěli, když se vás cizinec na něco zeptal anglicky. Například, kde je restaurace nebo odkud jste. Nebo jestli tato silnice vede do

Obrázek podcastu Obchodník

Obchodník

I staříci se cítí plni sil, když je na blízku krásná dívka. Hra největšího římského komediografa. V titulní roli Josef Kemr. Charinus si z obchodní cesty na ostrov Rhodos přivezl krásnou otrokyni Pasikompsu. Co se stane, když ji na lodi náhodou objeví jeho starý otec De

Obrázek podcastu Dokonalá kořist

Dokonalá kořist

Edinburgh se stává evropskou metropolí hrůzy. Uprostřed hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. V mnohatisícovém davu si vraha nikdo nevšimne. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena učitelka z mateřské školky, uškrcená vlastní šál

Obrázek podcastu Písečný muž

Písečný muž

Byl to právě komisař Joona Linna se svým kolegou, který před třinácti lety dopadl nebezpečného sériového zabijáka Jurka Waltera, jehož řádění ale záhadně pokračovalo a ohrožovalo detektivovy nejbližší. Dávno zahojené rány se znovu otevírají, když se jedné chladné zimní

Obrázek podcastu Poslední smrt roku

Poslední smrt roku

Občas ochotná oběť. Blíží se Silvestr 1932 a na malebném řeckém ostrově Lamperos se chystá nový rok přivítat i Hercule Poirot. A protože inspektor Catchpool miluje plavání v moři, samozřejmě svého přítele doprovází. Ubytují se v Domě trvalé pohostinnosti ležícím v zátoc

Obrázek podcastu Dobrodružství veverky Zrzečky (Ladislav Mrkvička)

Dobrodružství veverky Zrzečky (Ladislav Mrkvička)

Dnes už vpravdě legendární vyprávění pro děti o životě lesních zvířat v křivoklátských lesích. Pohádky pro nejmenší napsal Josef Zeman. Vypráví Ladislav Mrkvička.

Obrázek podcastu Panoptikum města pražského

Panoptikum města pražského

Panoptikum města pražského (1971), tak se jmenuje závěrečný díl souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady

Obrázek podcastu Přežila jsem Tinder

Přežila jsem Tinder

Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n

Obrázek podcastu Filip II.

Filip II.

Václav Voska, Otomar Krejča, Vlasta Chramostová a Miloš Nedbal v hlavních rolích známého příběhu z temného období španělských dějin 16. století, jak jej v jednom ze svých dramatických děl zachytil belgický autor Émile Verhaeren. Španělský infant don Carlos de Austria už

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Panáček

Panáček

Svérázná autobiografická výpověď o celoživotním boji se závislostí na alkoholu. Autor v knize věrně popisuje, jak alkohol plíživě začal ovládat jeho život a jak z mladické revolty přerostl nejprve v životní styl a poté v temného démona, který z něj udělal loutku a vzal

Obrázek podcastu Psí dny

Psí dny

Je vedro. Příšerné vedro. A tlapky osudu jsou nevyzpytatelné… Baculatá Rebeka Voříšková, kterou si spolužáci zvykli vnímat jako „bečku“ a „socku“, musí stůj co stůj přečkat červencová horka. Schovala se proto se všemi XXL mindráky doma na zahrádce – jenže čaromoc prázdn

Obrázek podcastu Gygův prsten

Gygův prsten

Básnický příběh o lydském králi i jeho řeckém příteli, jejichž osudy a životy rozhodne láska.Nejrozšířenější verze Gýgova příběhu se zakládá na několika Platónových zmínkách a na údajích u Lúkiana a Cicerona. V tomto podání je Gýgés pastýřem ve službách lýdského krále K

Obrázek podcastu Hrdinný kapitán Korkorán

Hrdinný kapitán Korkorán

Napětí, intriky a dobrodružství ve vzdálené Indii. Lyonská akademie věd pověřila kapitána Korkorána, aby našel v jednom z indických klášterů posvátnou knihu Gurukaramtu. Po cestě zachrání před krokodýlem krásnou tygřici Jiskru. Jiskra se ke Korkoránovi připojí a rozhodn

Obrázek podcastu Verschluss

Verschluss

Málokdo tušil, jak dramaticky se Československo změní, když v roce 1927 v prezidentských volbách zvítězil Bohumil Němec, Rudolf Beran se stal ministerským předsedou a izolacionisté převzali v zemi vládu. Poznejte zevnitř to, co je dnes označováno za nejrozsáhlejší sociá

Obrázek podcastu Příběhy z Mezivěku

Příběhy z Mezivěku

V království propukla vzpoura. Armáda psanců vedená bývalým lapkou Ferrym a odpadlým šlechticem Sebastianem pochoduje k hlavnímu městu. Do země vyrývá ohnivou brázdu a za sebou zanechává jen smrt a zkázu. Na popravištích, nebo v očistných plamenech končí i spousta nevin

Obrázek podcastu Šekelí léta

Šekelí léta

Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou

Obrázek podcastu Jiné místo

Jiné místo

Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat okolí, a i když se schyluje k dešti a na krajinu padá

Obrázek podcastu Mandragora

Mandragora

Snad nejznámější renesanční komedie zpracovává archetypální příběh milostného trojúhelníku, v němž stojí mladá a krásná dáma mezi starým, přihlouplým manželem a duchaplným ctitelem. Ke šťastnému rozuzlení příběhu tu dopomůže právě kořen tajuplné mandragory. Pro rozhlas

Obrázek podcastu Dva divoši

Dva divoši

Přirozená dávka divokosti pro každého. Kultovní román od zakladatele Lesní moudrosti o lásce k přírodě, o dobrodružstvích dvou chlapců, kteří žili jako Indiáni, a o tom, co všechno se naučili. Příběh o přátelství, vztahu k přírodě a zálesáctví, který zásadně ovlivnil g