Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 27 - Jan Mervart 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 27 - Jan Mervart 07.06.2014

Obrázek podcastu Proces aneb Zrádce národa

Proces aneb Zrádce národa

Na jaře roku 1914 se na stránkách Národních listů objevil materiál, který usvědčoval poslance Karla Švihu z placené spolupráce s pražskou policií. Švihovi, který list zažaloval, se obvinění nepodařilo vyvrátit ani u soudu. Po válce a po vzniku Československa, bylo proká

Obrázek podcastu 6x Sherlock Holmes

6x Sherlock Holmes

Výběr z již legendární knihy povídek Dobrodružství Sherlocka Holmese. Sir Arthur Doyle stvořil nesmrtelnou literární postavu Sherlocka Holmese, geniálního soukromého detektiva, který velmi rád zaměstnává svůj rozum a intuici pro vyřešení záhadných případů zločinu. Vel

Obrázek podcastu Pád Cařihradu

Pád Cařihradu

Příběh lásky a zrady na pozadí dobytí nejslavnějšího města přelomu středověku a novověku. Historický román pojatý jako fiktivní deník uvádí do života, myšlení, zvyků a mravů lidí v někdejší metropoli východní civilizace v době končícího byzantského středověku a zachycuj

Obrázek podcastu Vango

Vango

Odjakživa se cítil nejlíp poblíž nebe. Jenže svět začal být nesnesitelně přízemní… Romantikové mladí duchem, těšte se! Nejvýřečnější Francouz dneška pro vás umotal klubko úkladů, do jehož středu skryl záhadu hrdinovy totožnosti v čase nelidských ideologií 30. let 20. st

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu

Deník malého poseroutky 7 - Páté kolo u vozu

Valentýnský večírek na Gregově škole převrátil jeho svět vzhůru nohama. Greg se ze všech sil snaží najít holku, s kterou by na něj šel, a bojí se, že zůstane na ocet. Jeho nejlepší kamarád Rowley taky nemá růžové vyhlídky, ale to je chabá útěcha. Nečekanou souhrou náhod

Obrázek podcastu Malý princ - muzikál

Malý princ - muzikál

Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dří

Obrázek podcastu POHÁDKY z Dračí skály

POHÁDKY z Dračí skály

Na Šumavě, v Dračích skalách poblíž vesničky Svojše žije velký počet zvláštních lesních potvůrek. Nastěhovaly se tam proto, že je to tam nejhezčí, a nemusí mít strach, že by je někdo obtěžoval nebo dokonce lovil. Jsou totiž neviditelné. Jediný člověk, který je vidí, je

Obrázek podcastu Bible vagíny

Bible vagíny

>> Jen sebejistá a informovaná žena může zodpovědně rozhodovat o svém zdraví: - zná totiž své tělo a ví, na koho se obrátit, když něco nefunguje, jak má - dokáže odlišit lži, mýty a polopravdy od faktů - nenechá se vyděsit normálními tělesnými projevy S pomocí této knih

Obrázek podcastu Okno smrti

Okno smrti

Bývalý policista a scenárista Josef Mareš, známý především díky televiznímu seriálu Případy 1. oddělení, se ve své nové detektivce inspiroval smutným příběhem o ženě, která v roce 2000 zemřela po pádu z okna. Hrají Viktor Preiss a Václav Neužil "Můj tehdejší vedoucí m

Obrázek podcastu Dívka, která spadla z nebe

Dívka, která spadla z nebe

Marian je napůl Angličanka a napůl Francouzka: zkrátka ideální adeptka pro britský výsadek ve Francii za 2. světové války. Roku 1943 ji po náročném výcviku v pouhých dvaceti letech umístí nedaleko malého městečka Lussac, odkud má pomáhat místnímu odboji a při tom zařídi

Obrázek podcastu Vrah je Zahradník

Vrah je Zahradník

Vrah je Zahradník aneb Česká domácí zabijačka...Ve vile manželů Zahradníkových se s manželi nikdy nesetkáte. Oba jsou totiž mrtví. V centru zájmu dvou vyšetřovatelů se ocitne nejen zahradník Jan Březina, ale především skupina příbuzných. A hned několik z nich je vážně

Obrázek podcastu Do vody

Do vody

Je Beckford místem sebevražd? Nebo se tu lze jen snadno zbavit potížistek? Malé městečko Beckford obtáčí řeka, jejíž tichá zátočina vytváří tůň, nad kterou strmí vrcholky skal. Její poklid je však jen zdánlivý - smrt tu během historie našlo nemalé množství žen, pověsti

Obrázek podcastu Stopy mých otců

Stopy mých otců

Druhý díl historické trilogie o osudech autorčiných předků, kteří z otce na syna dědili mlynářské povolání. Patent o zrušení nevolnictví umožnil Janu Šmahelovi a jeho synovi Josefovi odejít ze starého možděnického mlýna na Českomoravské vysočině do blízkého Stružence. T

Obrázek podcastu Policajná chobotnica

Policajná chobotnica

"Tretia audiokniha bývalého policajného plukovníka Petra Šlosera nás zavedie do roku 2017, keď sa odohrá vražda bosa jednej z najsilnejších bratislavských zločineckých skupín. Zároveň autor poodhalí ďalšie tajomstvá zo zákulisia policajnej práce. Čestní policajti pod ve

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Objektivní nález

Objektivní nález

„Když se narodíte do rodiny násilníka a alkoholičky, máte dvě možnosti, jak naložit se svým životem. Za prvé si ho můžete podělat. Anebo si ho poděláte míň, když se budete víc snažit. Je čas na pravdu o tom, jaký ve skutečnosti jsem. A věřím, že nepíšu jen vlastní příbě

Obrázek podcastu Konec patriarchátu

Konec patriarchátu

Soubor vzpomínkových próz dramatika Františka Pavlíčka popisuje svérázné sousedy a prostředí rodného Lukova, moravské obce u Zlína. Půvabné vyprávění laskavě a s humorem oživuje svět, který definitivně zmizel. František Pavlíček vyprávění psal v době, kdy po podpisu Cha

Obrázek podcastu Vedli jsme si dobře, hochu

Vedli jsme si dobře, hochu

Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj

Obrázek podcastu Obhájce

Obhájce

Peněz je málo a kariérních vyhlídek ještě méně, proto novopečený právník Brigham Theodore podnikne zoufalý krok a nastoupí do pochybné právnické firmy v Salt Lake City. Hned svůj první případ, překročení povolené rychlosti, ovšem prohraje a je přesvědčený, že se s karié

Obrázek podcastu Prales kouzelných snů

Prales kouzelných snů

Dvacet pohádek obyvatel rovníkové Afriky tak, jak je autor knihy vyslechl na svých cestách. V roce 1992 jsme v AudioStory natočili 5 pohádek z tohoto knižního souboru s interpretem Lukášem Hlavicou pod názvem Africké báje. Po více než třiceti letech jsme se letos rozho

Obrázek podcastu Bezmocní tohoto světa

Bezmocní tohoto světa

Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte

Obrázek podcastu Amor a Psýché

Amor a Psýché

I když je princezna Psýché nejkrásnější a nejpůvabnější, stále nemá žádného ženicha. V rozhlasové pohádce Františka Pavlíčka na motivy řeckých bájí uslyšíte Ivana Trojana, Vilmu Cibulkovou, Simonu Stašovou, Josefa Kemra, Jiřího Adamíru a další známé herce.Princezna Psýc

Obrázek podcastu Dítě v mlze

Dítě v mlze

Únos sedmiletého chlapce od jedné základní školy zprvu vypadá jako krutý, avšak jinak ničím neobvyklý zločin. Postupující vyšetřování ovšem odhalí určité odlišnosti: únosce nekomunikuje a neklade si žádné požadavky. Dokonce udělá jindy nemyslitelné gesto – hned zpočátku

Obrázek podcastu Dubliners

Dubliners

Audiokniha Dubliners namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. An ambitious mother, a boy in love, a lonely older man, a cynical intellectual and a girl who dreams of a life in another country are just a few of Joyce’s Dubliners. In these

Obrázek podcastu Absurdity

Absurdity

Příběh o generaci, která se narodila po druhé světové válce, do základní školy chodila v padesátých letech, slasti šedesátých let si užila na vysoké škole a s nástupem normalizace nastupovala základní vojenskou školu a první zaměstnání. Na vrcholu kariéry byla koncem os