Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 25 - Martin Hrdinka 07.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 25 - Martin Hrdinka 07.06.2014

Obrázek podcastu Hlavně o mamince...

Hlavně o mamince...

"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold

Obrázek podcastu Tragédie člověka

Tragédie člověka

Symbolizující drama klasika maďarské literatury hledá odpověď na věčnou otázku po smyslu lidského života. Místo ní nachází naději ve vůli člověka přetrvat ve stále nových a nových pokoleních.Filosofická hra je zralým dílem autora, jehož předchozí dramatické práce byly s

Obrázek podcastu Táto, povídej! Komplet

Táto, povídej! Komplet

Jan Werich a Jana Werichová Táto, povídej! Režie a dramaturgie Vladimír Rohlena a Jiří Melíšek V létě roku 1969 nabídl rozhlasový režisér Jiří Melíšek, pracující ve dvojici s Vladimírem Rohlenou, že nahraje pro Československý rozhlas životní vzpomínky Jana Wericha. Bylo

Obrázek podcastu Tři

Tři

„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O

Obrázek podcastu Družka

Družka

Serena Parisová se rozhodla veřejně vystoupit a oznámit světu, co je zač. Její existence coby křížence mezi vlkodlakem a člověkem měla urovnat staletí trvající rozkol mezi oběma druhy. Místo toho se však stala terčem bezohledných politických machinací. Síť se kolem ní z

Obrázek podcastu Jak vzpomínám

Jak vzpomínám

Třídílnou četbu na pokračování z pamětí spisovatelky a herečky Olgy Scheinpflugové v autentickém autorčině přednesu v roce 1966 natočil režisér Jiří Roll.

Obrázek podcastu Loupežnická šlamastyka

Loupežnická šlamastyka

"Sedm a půl míle odtud stojí černý les a v něm banda loupežníků, jde z nich strach a děs," zpívá se s pohádkové komedii. V samotném příběhu je ale ve skutečnosti všechno trochu jinak... Loupežníci nejsou opravdovými loupežníky, udatný voják Ferda je obyčejný kluk po uši

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl

Obrázek podcastu Domek v Irsku

Domek v Irsku

Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu. Opustí kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru a vydá se na šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Du

Obrázek podcastu Můj dlouhý běh

Můj dlouhý běh

Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km

Obrázek podcastu Povznesení

Povznesení

I když sám záhadně hubne, snaží se ulehčit život druhým… Vítejte zpět v městečku Castle Rock, dějišti řady nezapomenutelných příběhů Stephena Kinga! Tentokrát nasadil mistr hrůzy poněkud civilnější tón, přesto jeho vyprávění nese příchuť tajemna. Hrdinou novely Povznese

Obrázek podcastu Ivan Mládek zase uvádí Luďka Sobotu

Ivan Mládek zase uvádí Luďka Sobotu

Ivan Mládek: "Vážení přátelé, dalším důvodem, proč s Luďkem Sobotou natáčíme už druhou desku, je to, že máme stejný smysl pro humor. Líbí se nám stejný druh vtipů. Nám se třeba nelíbí vtipy složité, neinteligentní, nesrozumitelné. Nelíbí se nám, mně i Luďkovi Sobotovi,

Obrázek podcastu Vražda s pridanou hodnotou

Vražda s pridanou hodnotou

Vrchného inšpektora Ledeckého z oddelenia vrážd Bratislavského riaditeľstva policajného zboru prenasledujú zlé sny a neusporiadaný súkromný život. K tomu má preveriť podozrenie z vraždy, ktoré na základe spravodajských informácií priniesol kolega z ekonomickej kriminálk

Obrázek podcastu Intenzita

Intenzita

Šestadvacetiletá Chyna Shepherdová se po půlnoci dívá z okna zalitého měsícem, protože první noc v domě rodičů své nejlepší přítelkyně v údolí Napa nemůže usnout. Její neklid se ukáže jako oprávněný. Do domu vnikl psychopat Edgler Foreman Vess s úmyslem pozabíjet všechn

Obrázek podcastu Kožené srdce

Kožené srdce

"Nepíšem romány o jednom alebo dvoch geniálnych detektívoch, ktorí vyriešia každý prípad, píšem o celom oddelení vrážd, takže potrebujem každú postavu, spolieham sa na nich, všetci sú pre mňa rovnako kľúčoví." Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piati

Obrázek podcastu Později

Později

Jmenuju se Jamie Conklin a myslím, že tohle je horor. Přesvědčte se sami... Jamie má sice do dospělosti ještě daleko, ale o životě i smrti už toho ví mnohem víc, než by sám chtěl. Otce nikdy nepoznal a jeho maminka, newyorská literární agentka, zápasí v době ekonomické

Obrázek podcastu Otvorené nebo

Otvorené nebo

Barborka vyrástla v pekle. Nikdy sa nebála strašidiel pod posteľou, pretože vedela, že skutočné príšery sa ukrývajú v ľuďoch. Pozná hlad, zimu aj strach. Nikomu neverí a riadi sa teóriou prežitia z ríše zvierat – prežijú len tí najsilnejší. Jediným svetlým bodom v jej ž

Obrázek podcastu Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil

Každý z mé rodiny někoho zabil. Někteří z nás, ti, kteří dosáhli výrazných úspěchů, zabili vícekrát. Nechci to dramatizovat, ale je to tak. Někteří z nás jsou dobří, jiní špatní a někteří prostě jen nešťastní. Já jsem Ernest Cunningham. Říkejte mi Ern nebo Ernie. Přál b

Obrázek podcastu Tady byla Britt-Marie

Tady byla Britt-Marie

Nášup emocí od autora, který vás rozveselil i rozplakal romány Muž jménem Ove (Nejlepší audiokniha roku 2014) a Babička pozdravuje a omlouvá se. O třiašedesátileté Britt-Marii někteří tvrdí, že je pasivně agresivní, zpomalená a ukňouraná bába. Když po čtyřiceti letech m

Obrázek podcastu Francouzská revoluce – Robespierre

Francouzská revoluce – Robespierre

Audiokniha o nejvýznamnější postavě Francouzské revoluce – Robespierrovi, kterou napsal v meziválečném období jeden z nejslavnějších českých spisovatelů Stanislav Kostka Neumann. Ten je znám především jako proletářský básník, ale téměř se zapomnělo na to, že sepsal také

Obrázek podcastu Mezi tiárou a orlicí II.

Mezi tiárou a orlicí II.

Příběh prvního českého krále Vratislava I Ve druhém díle sledujeme mocenský vzestup knížete Vratislava II, jeho střety s ambiciozním polským knížetem i papežem až ke přelomové korunovaci Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných his

Obrázek podcastu Lekce chemie

Lekce chemie

V lásce a chemii je dovoleno všechno. Nacházíme se v Kalifornii šedesátých let a jsou věci, které ženy zkrátka nedělají. Když se vědkyně Elizabeth Zottová ocitne v roli moderátorky televizního pořadu o vaření, odstartuje revoluci, která zpochybňuje vše, co se doteď pova

Obrázek podcastu Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 2

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 2

Druhá trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #4 Jak Fiškus sázel masovou kuličku Je jaro a Pettson už zasévá na letošní úrodu mrkve a brambor! Jenže kocourek o žádnou zeleninu nestojí! A proto si do země uloží něco mnohem chutnějšího. Jak ale „semínko“

Obrázek podcastu Stojí za riziko

Stojí za riziko

Žhavý románek s neznámým měl zůstat jednorázovým dobrodružstvím. Jenže když mi ho kamarádka představí jako svého strýce a slavného fotbalového trenéra, všechno se zkomplikuje. Útěk do jeho domu u jezera rozpoutá tajný vztah, který rychle přerůstá v něco hlubšího. Jenže

Obrázek podcastu Případ zrazeného krále

Případ zrazeného krále

Na Velké Moravě se opět zákeřně vraždí. Pátý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Spory mezi Rastislavem a jeho synovcem Svatoplukem narůstají a začíná přibývat mrtvých. Vyšetřování zločinů se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik.