Audiokniha 100 statečných - Host č. 18 - Martin Veselovský 07.06.2014

Ten, kdo stojí v koutě
Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň …

Tři oříšky pro Popelku
Poslechněte si známý pohádkový příběh v novém zpracování. Pro rozhlas napsal dramatik František Pavlíček a natočil dlouholetý "pohádkový" režisér Karel Weinlich.Osoby a obsazení: Popelka (Sabina Laurinová), princ (Michal Dlouhý), kmotra (Věra Galatíková), otec (Pavel Pí…

Temné břehy
Před čtrnácti lety našli osmnáctiletou Emilii Volfovou ležet na břehu místního rybníka – nahou, téměř bez známek života. Stala se jednou z obětí sériového vraha mladých dívek, který v Holicích v té době řádil, jako jediná však zázrakem přežila. Přestože pachatel nebyl n…

Pekelná hospoda
O staré zájezdní hospodě v Zárybničí kolují divné řeči. Prý bývala místem, odkud se hříšní lidé dostávali přímo do pekla. Jenže nový hospodský Mikuláš o takovou pověst nestojí, nikoho do neštěstí přivádět nechce. To bude mít raději lokál prázdný. Touží po lásce, ale na …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Hranice
"Máte len silu zmeniť seba. Nemôžete zmeniť iného človeka." V bestselleri New York Times s názvom Hranice vám doktor Henry Cloud a John Townsend pomôžu naučiť sa, kedy povedať áno a vedieť povedať nie, aby ste prevzali kontrolu nad svojím životom a stanovili si zdravé …

Jak se těží miliardy?
Kniha vůbec poprvé v ucelené podobě popisuje okolnosti, souvislosti a hlavní postavy jedné z největších kauz české polistopadové historie. Privatizace Mostecké uhelné společnosti dodnes plní stránky novin a hýbe českou i zahraniční politikou. Děj knihy nás zavede mimo j…

Hra na nikdy
„Všichni tě opustili. Unikni, jestli to dokážeš. Anebo důstojně zemři.“ Lovec odměn Colter Shaw sice přicestoval do Kalifornie v osobní záležitosti, avšak záhy se ocitá uprostřed dalšího případu. V Silicon Valley se pohřešuje mladá žena. Zatímco policie bezradně přešlap…

MS v ledním hokeji 1999 - Lillehammer (ČR - Finsko) - 2.finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 1:4) - 2. finále 1. třetina 0:2 2. třetina 1:1 3. třetina 0:1 Prodloužení 1:0 Branky: 30:47 Ujčík (L. Procházka), 76:32 Hlaváč (Šimíček) - 1:41 Niemi (Sihvonen, Eloranta), 5:35 Lind (Kallio, Niemi), 21:51 Tuomaninen (Karal…

Adina Mandlová vzpomíná
Autentické zvukové záznamy vzpomínek velké hvězdy české kinematografie V roce 1974 přiletěl Josef Škvorecký z Kanady na Maltu do domu Adiny Mandlové a několik dnů s ní nahrával rozhovor, který měl sloužit jako pracovní podklad pro knihu vydanou nakladatelstvím manželů …

24 vánočních příběhů do adventního kalendáře
Zkraťte si čekání na Ježíška s jedinečným audio adventním kalendářem, který promění prosincové dny v kouzelnou cestu k Vánocům. Každý den si spolu s dětmi pusťte jeden z 24 vánočních příběhů, plných radosti, dobrodružství i pravého vánočního kouzla. Zaposlouchejte se do…

Zabijáci
Přestože by Carl Mørck z oddělení Q, zabývajícího se odloženými případy, po dovolené ve své sklepní kanceláři nejraději klimbal nebo luštil sudoku, zaujme jej složka, kterou kdosi nechal na jeho stole. Dvacet let starý případ brutální vraždy sourozenců, kterého se spis …

Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců
Není mnoho věcí v lékařství, které by se nedaly odvodit od Louise Pasteura. „Věda nemá vlast, protože vědění je společným dědictvím všeho lidstva, protože věda je pochodeň, která svítí celému lidstvu.“ - Louis Pasteur věčný Poznal, jak lze neviditelné dravce ochočit, ab…

Varvara
Objevte fascinující podmořský svět s velrybou Varvarou. Příběh o velrybím kytovci, který pod dohledem vědců uplaval nejdelší dráhu, jakou kdy nějaký savec urazil. Věřili byste, že Varvara uplavala na své cestě Pacifikem neuvěřitelných 22 500 kilometrů? Vesele smutný, sm…

Pozitivní programování mysli
V dnešní uspěchané době, je na nás kladen stále větší psychycký tlak. Většina lidí žije ve stresu a ve strachu z budoucnosti. Od narození je naše podvědomá mysl zaplavována negativními vjemy a emocemi. Každou myšlenkou, které věnujeme dostatečnou pozornost a energii, tv…

Goethův Faust
Známe ale Goethovo stěžejní dílo opravdu dobře? Jde o dílo skutečně mnohovrstevnaté... Významný literární vědec František Tomáš Bratránek faustovské téma vykládá ve svém díle Goethův Faust. Zvukovou adaptaci tohoto pozoruhodného díla vydalo AudioStory v koprodukci s MI9…

Figurky
Figurky uzavírají Nerudovy Povídky malostranské a spolu s "Týdnem v tichém domě" tvoří rámec celého cyklu obrázků ze života pražské čtvrti, kterou autor důvěrně poznal od útlého dětství. Na Malé Straně prožil Jan Neruda víc než třicet let, v roce 1934 se narodil v Újezd…

Malý velký muž
„Jako obvykle jsem měl největší problém rozhodnout se, jestli jsem běloch, nebo indián…“ Když jejich karavanu na cestě do žírné Kalifornie roku 1852 přepadnou Čejeni a zmasakrují ji, nezbývá malému Jacku Crabbovi než přidružit se k jejich kmeni. Adoptivní rodiče, náčeln…

Historie Duny II. – Křížová výprava strojů
Největší slabinou myslících strojů je jejich přesvědčení, že nemají slabá místa… Více než dvě desítky let zuří ve vesmíru svatá válka následovníků Sereny Služebnice proti Omniovi a jeho robotům. Při tomto křížovém tažení byly povražděny už miliardy lidí – nejen vojáků L…

Sňatky z rozumu
Snaha skloubit vlastenectví s byznysem někdy připomíná sňatek z rozumu... V první části pětidílné rodové ságy ožívá Praha padesátých a šedesátých let 19. století, kde společně s majetkem rodin Bornů a Nedobylů roste i nespokojenost českých vlastenců s postavením Čechů a…

Mycelium VIII: Program apokalypsy
Je tu dlouho očekávané vyvrcholení sci-fi ságy Mycelium! Ve chvíli vrcholící Hvězdovlády se rozhoduje o budoucí podobě světa. Pokládají se základní kameny, stanovují se pravidla, píše se ústava. Psychotronický program běží. Končí starý věk – a pro Zemi, která má ve svém…

Z pamětí hmyzovědce
Jean Henri Fabre (1823-1915), fyzik, chemik, botanik, ale především entomolog, byl z valné části autodidaktem, v 19 letech pouze získal certifikát k učitelskému povolání. Význam jeho prací o životě hmyzu a pavouků nicméně nespočívá jenom v jejich biografické formě a lid…

Erben, Janečková: Zlatovláska
Titul bude lahůdkou pro malé i velké posluchače. Patnáct písniček ze slavné televizní pohádky, natočené v Československé televizi v roce 1974, s hudbou Angelo Michajlova, je nyní dokonale zvukově vyčistěno a vydáváno v původní interpretaci Jitky Molavcové, Petra Štěpánk…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Medvídek Pú
Klasické dětské vyprávění prokládané básničkami a písničkami vychází nově ve fantastickém, originálním podání Vojty Kotka. Medvídek Pú je dobrosrdečný popleta, milovník medu, který rád skládá písně a je vždycky ochotný pomoci. Někdy mu k tomu ale jeho vlastní síly nesta…