Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 10 - Jaroslav Podliska 06.06.2014

Audiokniha 100 statečných - Host č. 10 - Jaroslav Podliska 06.06.2014

Obrázek podcastu Bílá velryba (rozhlasová hra)

Bílá velryba (rozhlasová hra)

Řekne-li se Bílá velryba, většinu z nás napadne Moby Dick. Tak nazval Herman Melville onoho tvora, který je ztělesněním přírody a současně jakýmsi symbolem tajemství, které není dáno člověku odhalit. Obsáhlý román amerického spisovatele - mimochodem obsahuje celkem 135 …

Obrázek podcastu Snad jsem zas tolik neřekl

Snad jsem zas tolik neřekl

Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h…

Obrázek podcastu Obklopený idiotmi

Obklopený idiotmi

Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom. Máte pocit, že všade stretávate samých idiotov? Vytáčajú vás ľudia a máte pocit, že ich reakciám a…

Obrázek podcastu Biomanžel

Biomanžel

Biomanžel je volným pokračováním Vieweghova bestselleru Biomanželka (2010), kterého se prodalo více než sto tisíc výtisků a dočkal se úspěšného divadelního zpracování. Známému spisovateli Mojmírovi praskne v cíli pražského maratonu aorta a někdejší sebevědomý světák se …

Obrázek podcastu Kmotra Smrt

Kmotra Smrt

V příběhu Vladimíra Zajíce nejde o variaci poměrně známé pohádky Boženy Němcové, ale o původní příběh. Kmotřička, v protikladu ke svému jménu, v něm symbolizuje spíš život. Na rozdíl od černého mága, který v zájmu své nesmrtelnosti oddělil svou duši od hmotného těla. Ab…

Obrázek podcastu My se vlka nebojíme

My se vlka nebojíme

Známá pohádka o třech prasátkách, která se ubránila zlému vlku, posloužila autorovi k rozverné komedii, v níž si vystřelil ze světa populární hudby a pěveckých soutěží. Autorem pohádkového muzikálu je Ivo Fischer, rozhlasový redaktor, dramaturg a především textař. Vesel…

Obrázek podcastu Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu

Ultimátní průvodce těžbou bitcoinu

Tato kniha je komplexním průvodcem světem bitcoinové těžby. Je určena každému, komu toto odvětví připadá příliš technické, roztříštěné a neuchopitelné. Pomocí jednoduchých analogií a humoru vás vezme na cestu poznání a vysvětlí základy bitcoinu, mechaniky těžby a ekonom…

Obrázek podcastu Poloviční král

Poloviční král

A když voda Bělavé zešedne, věz, že se v království stalo něco zatraceně špinavého… Pohraničí Erenézie obsadil nepřítel. Trat’Hys vyráží v čele své armády, aby ukončil vleklé sousedské války jednou provždy. Zatím však netuší, že nejtěžší bitvu nesvede na bojišti, ale s…

Obrázek podcastu Griša - Světlo a stíny

Griša - Světlo a stíny

Ravka byla kdysi mocná země, ale nyní je zpustošena válkami, obklopena nepřáteli a všude panuje strach. Když je regiment Aliny Starkové napaden a jejímu nejlepšímu kamarádovi hrozí smrt, odhaluje v sobě Alina skrytou sílu. Sílu, která by mohla být klíčem k osvobození ro…

Obrázek podcastu To je on! O té, co si říkala Toyen

To je on! O té, co si říkala Toyen

To je on! – Tři slova, ze kterých možná vzniklo umělecké jméno surrealistické malířky Toyen. Jméno stejně záhadné, jako byla sama. Jako by za sebou stále zametala stopy. Svá svědectví tak o ní podali jiní. Malíř Jindřich Štyrský, se kterým vytvořila celoživotní umělecko…

Obrázek podcastu Proč máma pije?

Proč máma pije?

Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Obrázek podcastu Navzdory básník zpívá

Navzdory básník zpívá

Poutavý historický román Jarmily Loukotkové Navzdory básník zpívá vyšel poprvé v roce 1957. V příběhu, který se odehrává v 15. století, autorka sleduje životní osudy Françoise Villona, a dává nahlédnout do života středověké Paříže.Patnáctidílnou četbu na pokračování z t…

Obrázek podcastu Perníková chalúpka

Perníková chalúpka

Ktože by nepoznal rozprávočku o perníkovej chalúpke? Janko a Marienka zablúdia v lese, nájdu perníkovú chalúpku, ochutnajú z jej perníkovej strechy a zlá ježibaba ich za to uväzní. Marienka jej musí slúžiť, zatiaľ čo Janka vykrmuje, aby ho neskôr mohla upiecť a zjesť. Ď…

Obrázek podcastu Uplakaná jeseň

Uplakaná jeseň

Predlžujúce sa tiene a zlatisté lístie ohlasujú jeseň. K nej patria aj prehánky a dážď. Niektorí toto obdobie roka milujú, iní ho pre jeho melanchóliu nemajú radi. V partii okolo vrchného inšpektora Ledeckého sú väčšinou pragmatici. Dve vraždy nahlásené v priebehu nieko…

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Obrázek podcastu Odpuštění

Odpuštění

Francouzský kněz Guy Gilbert (1935) skrze svou bohatou zkušenost s lidmi z okraje společnosti, zločinci či vězni potvrzuje, že jen cesta odpuštění vede k vnitřní vyrovnanosti, pokoji a radosti. Právě křesťané jsou pro něj ti, kteří mají ve společnosti neustále realizova…

Obrázek podcastu Dorothea - vévodkyně Kuronská

Dorothea - vévodkyně Kuronská

Uslyšíme příběh jedné z nejkrásnějších žen Evropy, obdivované básníky i učenci, která proslula svou inteligencí a schopností "držet moc v křehkých rukou" na pozadí velkých historických událostí přelomu 18. a 19. století.Helena Sobková posledním románem doplnila své dvě …

Obrázek podcastu Noční let

Noční let

S kniplem v ruce vzdorovali zemské přitažlivosti i běsnícím živlům... O statečných mužích na létajících strojích v dřevních dobách letecké dopravy, ale také o těch, kteří je vysílali na jejich nebezpečné cesty, pojednává Exupéryho román Noční let, při jehož psaní autor …

Obrázek podcastu Poslední zrada

Poslední zrada

Autorka bestsellerů Andlé smrti, Ukradené životy, Nebezpečná místa, Stará tajemství a Ani slovo. Šestý případ inspektorky Lottie Parkerové. Když dvě mladé dívky nedorazí z nočního klubu domů, jejich rodiny jsou bez sebe strachy. Z vězení totiž nedávno propustili Conora …

Obrázek podcastu Macbeth (2001)

Macbeth (2001)

Další v řadě nového nastudování rozhlasových inscenací Shakespearových her. Tragédie Macbeth byla napsána v roce 1606, kdy byl William Shakespeare na vrcholu své tvůrčí dráhy. Jedná se o drama zločinu, svědomí a trestu a zároveň jde o sondu do hlubin lidské duše. Osoby…

Obrázek podcastu Angličtina - Nepustilova metoda – Vedlejší věty

Angličtina - Nepustilova metoda – Vedlejší věty

CD Vedlejší větyje poslechovou verzí všech drilových cvičení obsažených ve stejnojmenné knize. Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část cvičení je namluvena americkými rodilými mluvčími. CD je určeno pro středně a více pokročilé studenty (B1…

Obrázek podcastu Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

„A svěřím ti zázrak, jenž se mi zjevil ve snu: Cesta sama je již královstvím.“ Před Velikonocemi dramatického roku, který v budoucím křesťanském kalendáři ponese číslovku 30, se nešťastný Říman Marcus Manilius Mezentianus vydal z Alexandrie do svatého města Židů. Cítí, …

Obrázek podcastu Krev na chodníku / Znamení

Krev na chodníku / Znamení

Další dva případy slečny Marplové. Během návštěvy rybářské vesničky Rathole pozoruje malířka Joyce setkání kapitána Denise Dacrea a jeho ženy s Carol Hardingovou. Když skončí s malováním, všimne si, že na obraz namalovala i krvavé skvrny na chodníku, o kterých se ve vsi…

Obrázek podcastu Alma a Svět obrazu

Alma a Svět obrazu

Když lidé vidí obraz, zastaví se před ním a dívají se. Jenomže Alma ho vidět nemohla. Vběhla přímo do něho. A obraz ji pustil dovnitř. Příběh slepé holčičky Almy, která vstoupí do obrazu, je snovou poetickou alegorií hledání sebe sama a vlastní odpovědnosti. Ten obraz…

Obrázek podcastu Zákony zločinu

Zákony zločinu

Muži zákona počas pátrania po páchateľoch narazia na bývalého väzňa, ktorý má pripraviť o život jedného z vyšetrovateľov. Napriek tomu, že spolupracuje, objednávku mohol dostať aj ďalší potenciálny vrah a nikto netuší, kedy a z ktorej strany príde posol smrti. Dôležitú …