Audiokniha 07. Italština - cestovní konverzace

Tohle nikdo nečekal
Nervydrásající novinka od královny psychothrillerů s nečekanými zvraty. Bryden a Sam Frostovi mají skvělá zaměstnání, stylový byt v luxusním komplexu, rodinu a přátele, kteří je podporují, a milovanou dceru. Dokonalý život pro dokonalý pár. Pak Samovi v kanceláři zazvon…

Cena krve
Gene Hawkins přichází do kontaktu se zločinem dnes a denně, strach ovšem nemá. Od chvíle, kdy ztratil milovanou ženu, pro něj život pozbyl smyslu a smrti se vyhýbá vlastně jen proto, aby dostál profesním povinnostem. Zčásti i proto, aby ho odvedl od sebedestruktivních m…

Rozum a cit
Anglicko na začiatku 19. storočia vyzerá ako rozľahlý park, domácke sídla a v nich šťastní a láskaví ľudia. Ale všetko nie je také idylické, ako to vyzerá. Pani Dashwoodová so svojimi tromi dcérami – Elinor, Marianne a Margaret – sa po manželovej smrti musí vysťahovať p…

Nevieš dňa, nevieš hodiny
V Biblii nájdeme poučný odkaz, že človek ani netuší, kedy sa priblíži jeho koniec. Ak je však niekto nepoučiteľný a postaví sa osudu, sú z toho len problémy. Detektív Richard Krauz je tu na to, aby osudové problémy riešil. Tak to bolo aj v pamätný deň na prelome tisícro…

Břicho Radegasta
Bohatý statkář Krkavec bezdůvodně vykáže ze svého gruntu stárnoucího chalupníka Josku. Chuďas, otec třech dětí, marně hledá práci. Na pokraji zoufalství narazí na húkalky, které mu ukáží, jak vstoupit do sochy Radegasta. Joskovi se rázem změní život k lepšímu. Zato ke s…

Potom
Vždycky existuje šance Dvě židovské děti uprchnou z transportu do koncentračního tábora a na polském venkově hledají možnosti, jak přežít. Válka je realita, ale ony chtějí prožívat normální dětská dobrodružství. Felix je obyčejný desetiletý kluk, který chce prožívat nor…

Sherlock Holmes a nesmrtelný muž
Před obrazem Nesmrtelného muže leží desítky mrtvých těl – jaké temné tajemství se za touto tragédií skrývá? Píše se rok 1894 a Sherlock Holmes s doktorem Watsonem stojí před jedním z nejbizarnějších případů své kariéry. Kdo je tajemná postava v černém, pohybující se na…

Twisted Games: Hry na ostří nože
Stoický, zádumčivý a arogantní elitní bodyguard Rhys má dvě pravidla: 1) Chránit své klienty za každou cenu. 2) Nezaplést se s nimi citově. A ještě nikdy nebyl v pokušení tato pravidla porušit... až doposud. Bridget von Ascheberg. Princezna, která je přinejmenším stejně…

Portrétoval anglickou královnu
Fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského Příběh českého sochaře Franty Bělského, který měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i vévodu z Edinburghu, královnu matku nebo prince Williama. Kým byl če…

Jiný vítr
Moudrost, statečnost a otevřené srdce. Závěrečný díl vyprávění o Zeměmoří propojují s předcházejícími knihami známé postavy – arcimág Ged, jeho družka Tenar a její dcera Tenanu. Ty pomohou radami novému králi Lebannenovi v boji proti drakům, bez zásluh však není ani mla…

Šílený les
Druhý román ze světa Pohraničí. Těžko říci co přesně znamená styl high fantasy. Určitě elfy a trpaslíky, rytíře s těžkými meči, bitvy, v nichž nerozhoduje technická převaha nýbrž válečnický um a chrabrost, dobu v níž ještě moudrost převažuje nad vychytralostí. Šílený le…

Časohrátky
Tajemství příběhu se skrývá v dávných časech. Sněženka, dívka, které zmizela matka, je obdařena podivuhodnými vlastnostmi, které však zneužije. Za trest je proměněna ve starou ženu a přenesena do jiného času. Podle pověsti se však má narodit chlapec, který dokáže kouzlo…

Román lásky a cti. Dramatická montáž o Janu Nerudovi a Karolíně Světlé
Z komentář k původnímu albu Supraphonu DV 15286 z roku 1966:....V řadě námětů, které se u nás staly základem biografických děl té doby, zaujímá obzvláštní místo historie, o níž nemůže pomlčet ani ta nejstručnější studie obírající se zjevem Jana Nerudy anebo Karoliny Svě…

Pochovejte mě pod podlahu
„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu…

Čarodějnice
Slavná předloha chystané filmové adaptace v rozpustilém podání Kryštofa Hádka o tom, jak to malý kluk a jeho babička natřeli čarodějnicím v celé Anglii. Když náš odvážný malý hrdina vyrazí se svou babičkou na prázdniny do britského přímořského letoviska, ještě netuší, k…

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého
Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala…

Tak prohraješ časovou válku
Od nenávisti k lásce nebývá daleko, zvlášť když čas nehraje roli… Práce pro Agenturu s cílem zajistit její budoucí nadvládu je sice dobrodružné, ale dost osamělé zaměstnání. To je důvod, proč si ostřílená agentka Červená pustí k tělu – alespoň obrazně – svou neméně scho…

Peer Gynt (1958)
Poetické drama nejznámějšího norského dramatika a zakladatele moderního dramatu. Kam až člověk musí utéct, aby si uvědomil, že už mu nic nezbylo?Ibsen v původně literárním dramatu reagoval originálně na Goethovu variaci faustovského příběhu, ale posunuje v Gyntovi tento…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Zimní včely
Je mi smutno po včelách. Utýraly je nenávistné armády. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce. Jsou poslední měsíce druhé světové války. Býva…

Legenda o velké zimě
Poetický fantasy příběh z dávných dob, kdy zima trvala déle, než měla. Co se všechno stalo, když do kraje přiletěly vrány, když malý chlapec našel ve sněhu kuši, a když tajemný poustevník vládl zázračnou mocí… To je Legenda o velké zimě … melancholické vyprávění, které…

Zbouchnul jsem Satanovu dceru
Tak bizarní, až se vám to bude líbit! Carlton Mellick III je nekorunovaným králem žánru bizzaro. Mladý muž Jonathan stráví vášnivou noc s démonkou Veškou, která nezůstane bez následků. Jak dopadne střet křesťanské a pekelné rodiny? Carlton Mellick III je nekorunovaným …

Vánoce Smolíka McFiggina
Výbor z humoristického satirického díla proslulého kanadského spisovatele. Jeho humor je vlídný a hluboce humanistický stejně jako díla spisovatelů, k nímž se autor hlásil- Charlese Dickense a Marka Twaina. Lacock dokázal ve svých povídkách s laskavým úsměvem a někdy i …

Snová novela
Erotika, fantazie, iluze… a probuzení. Fantaskní příběh o rozkladu jednoho manželství nahlodávaného nezvladatelnými erotickými touhami inspiroval Stanleyho Kubricka k natočení filmu Eyes Wide Shut. Příběh zdánlivě harmonického manželství, které je nahlodáváno nezvladate…