Audiokniha 0 TU - svazek I.

Jak zabít dvakrát
Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s novými kriminálními příběhy. V centru dění je oddělení vražd a atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová. V knize Jak zabít dvakrát vycházejí první dva případy. V příbězích se nevyšetřují jen dvě složité vraždy, ale …

Ako Island zmenil svet
Dejiny Islandu sa začali pred 1 200 rokmi, keď istý frustrovaný vikinský kapitán a jeho neschopný navigátor narazili na súš uprostred severného Atlantiku. Odrazu ostrov nebol už len hniezdiskom rybárov dlhochvostých. Vyrástol na ňom národ, ktorého diplomati a hudobníci,…

Proč spíme
Kolik hodin jste dnes v noci spali? Pokud méně než osm, pak asi stejně jako většina lidstva trpíte spánkovou deprivací. A přicházíte o to nejlepší. Lidé, kteří si dopřávají dostatek spánku, jsou zdravější, chytřejší, štíhlejší, atraktivnější a šťastnější. Příčinu své ún…

Generálny omyl
Generálny omyl je príbehom nadmieru ambiciózneho človeka Maroša Žilinku, ktorý šiel za svojím cieľom aj cez mŕtvoly. Cestou na vrchol slovenskej prokuratúry intrigoval a uzatváral politické obchody, takže sa stal rukojemníkom skorumpovaných politikov, oligarchov aj tajn…

Noční brána
Je Mona Lisa společným jmenovatelem vražd, které od sebe dělí více než sedmdesát let? Smrti chladnokrevně zavražděného pařížského obchodníka s uměním v ospalé francouzské vísce na březích řeky Dordogne předcházel nečekaný nález ostatků muže s prostřelenou hlavou, jehož …

To by se zvěrolékaři stát nemělo
Nahlédněte do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě, a jeho zvěřince vtipných, hřejivých, ale někdy i smutných příběhů zvířecích pacientů. Už přes čtyřicet let se mohou celé generace čtenářů ponořit do Herriotových úž…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Ďáblova lest
Studentka archeologie jen náhodou unikne podivné smrti a je nalezena v posttraumatickém šoku. Zakrvácený oděv a tajemné magické symboly, které jí kdosi namaloval na tělo krví, nasvědčují, že nepůjde o obvyklý kriminální případ. O pomoc při vyšetřování je proto požádán z…

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…

Bretaňský příboj
DALŠÍ DETEKTIVNÍ PŘÍPAD Z LETNÍ BRETANĚ OKOŘENĚNÝ HUMOREM, VENKOVSKÝM KOLORITEM A MÍSTNÍMI KULINÁŘSKÝMI SPECIALITAMI. Na jednom z ostrovů Glénan, vzdáleném deset námořních mil od bretaňského pobřeží, jsou objevena tři mrtvá těla, zjevně vyplavena přílivem po silné bouřc…

Mám jméno
Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…

Prázdniny s Julií
„Sem zvědavá, co teď uděláš, snoubenče,“ pravila Julie ďábelsky. Zděděná neteř Julie, v kostce životní tragédie pana Boučka, sice studuje internátní školu v Praze, ale dvouměsíční letní prázdniny tráví – vedle neděl – u strýce ve vile v Doušovicích. Mírumilovný a svobod…

Manželé v běhu
Od autorů úspěšného blogu Running2.cz. Jsou dva a jsou sví. Ona je Býk a on Beran. Ona dámička, která odjakživa nesnášela běhání i soutěžení. On kluk, co běhal každý den do školy a taky závodil. Ona byla odjakživa samá ruka, samá noha a snědla toho víc než všichni chl…

O hodináři Filipovi a skřítku Hodináříčkovi
Máte o kolečka víc? Nevadí! Skřítek Hodináříček Filipovi slíbí, že ho naučí všechno, co umí. Z učedníka se stane hodinářský mistr a spolu se skřítkem se vydávají do světa na zkušenou a za dobrodružstvím. Představte si, že máte před sebou víc koleček, než se jich vejde d…

Umrlčí cesta
Nevědomost vás může stát život Na opuštěnou pláž na skotském ostrově Harris vyplaví moře muže v záchranné vestě. Je podchlazený a sotva dýchá. Neví, kdo je ani jak se zrovna sem dostal. Cítí však zlověstnou předtuchu, že se zapletl do něčeho temného, a jeho jediným vodí…

Na východ od ráje - Mistři slova
Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a …

Jane utíká
Jane Whittakerová najednou neví, kdo je. Nevzpomíná si na své jméno, netuší, kolik jí je let. Bloudí ulicemi Bostonu v zakrvácených šatech a s deseti tisíci dolary v kapse. Nezbývá jí než důvěřovat hezkému mladíkovi, o němž říkají, že je to její muž. Pomáhají jí vůbec l…

Dům duchů
Audiokniha Dům duchů je nejlepší ukázkou románového magického realismu a okamžitě se zařadil mezi nejúspěšnější díla 20. století. Jedná se o groteskní až dojemný příběh rodiny chilského senátora Estebana Trueby na pozadí složité doby v Chile od počátku 20. století až po…

Malý princ
Námětem Exupéryho krátkého, a přitom hlubokého textu je setkání s tajemnou postavou malého prince, který se znenadání zjeví letci havarovanému uprostřed pouště. Ušlechtilé „dítě“, které letci-vypravěči zprvu klade jakoby dětinské otázky, jež ho vyrušují od seriózních zá…

Témy, slová a vety A1, ENG-SK
Naučte sa angličtinu prirodzene počúvaním! Táto audio kniha je určená slovenským samoukom a začiatočníkom na úrovni CEFR A1. Obsahuje 20 praktických tém z každodenného života, približne 1 200 užitočných slov a stovky jednoduchých viet v angličtine a slovenčine. Precvičí…

Život víry 2026/07-08
Z obsahu čísla: * Spatřil jsem cosi odjinud (rozhovor s Alešem Novákem) Co se stane, když se víra, umění a touha po pravdě protnou v jednom životě? Aleš Novák zve do svého světa obrazů, soch i hudby a odhaluje, proč pro něj tvorba není jen řemeslem, ale cestou k odhal…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Trhani
Česká literární klasika v přednesu herce Luďka Munzara.

Prázdninový příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se domluvili, že by chtěli strávit léto podobně jako děti. A tak se rozhodli, že budou tábořit v lese. A co by to bylo za táboření bez stanu a lovení bobříků? Jenže ouha – stan doma neměli a bobříky také nikdy nelovili. Ale jak už je u nich dobrým zvyke…

Dívka s copem
Sólo pro Otu Finka. Ota Fink, dělník, tramp a příležitostný detektiv, má opět nad čím přemýšlet. Kdo je tajemná dívka, kterou potkalo půlnoci v polích, a proč se policie vyptává na jakéhosi Haštala? Je letní sobota roku 1961. Ota Fink vyráží po odpolední směně v ČKD na …