Policie stíhá Fica; Demokraté chystají znění žaloby na Trumpa

Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Policie stíhá Fica; Demokraté chystají znění žaloby na Trumpa

Zprávy

Policie stíhá Fica; Demokraté chystají znění žaloby na Trumpa

Obrázek epizody Policie stíhá Fica; Demokraté chystají znění žaloby na Trumpa

Poslechněte si podcast

5. 12. 2019

1 min

O epizodě podcastu

Policie stíhá Fica; Demokraté chystají znění žaloby na Trumpa

Slovenská policie obvinila expremiéra Roberta Fica kromě jiného ze schvalování trestného činu. Fico je stíhán za to, že se zastal bývalého poslance krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko Milana Mazureka odsouzeného za protiromské výroky. V případě prokázání viny hrozí Ficovi, který je nyní poslancem parlamentu, až pětileté vězení.

-

Američtí demokraté zahajují přípravu konkrétního znění ústavní žaloby na prezidenta Donalda Trumpa. V projevu k národu to oznámila předsedkyně Sněmovny reprezentantů Kongresu Nancy Pelosiová. Její slova potvrzují spekulace médií, že Sněmovna by o impeachmentu mohla hlasovat ještě do konce roku. Verdikt by pak vynesl Senát ovládaný Trumpovými republikány.

-

Týden před parlamentními volbami v Británii opustili Stranu pro brexit čtyři její europoslanci. a kandidátce protiunijní strany vedené Nigelem Faragem se přitom do Evropského parlamentu čtveřice probojovala teprve v květnu. Před nadcházejících volbami v Británii odpadlíci podpořili Konzervativní stranu premiéra Borise Johnsona.

-

Izraelské státní zastupitelství hodlá obvinit sedm lidí z korupce a podvodů, které doprovázely nákup německých ponorek pro izraelskou armádu. Ve skupině je několik lidí z okruhu premiéra Benjamina Netanjahua, mimo jiné i jeho právník a příbuzný David Šimron.