Potraviny
Hana Michopulu
Gastro
S3 E1: Chytré vaření v karanténě

Poslechněte si podcast
1. 4. 2020
1 hod 4 min
Automatický přepis podcastu
Tři osobnosti gastrosvěta sdílí svůj recept na jídlo v čase nouzových opatření: úsporný, chytrý, z trvanlivých potravin (ano, teď mají výjimku). Recept co zasytí, ale nezaplácne (s pohybem to teď není nic moc). Darina Sieglová z Apetitu, Klára Donathová z Dojedeno.cz a Lukáš Hejlík za Gastromapu řekli Potravinám nejen to, ale přidali i svoje tipy, jak si vzít z krize to lepší, co nabízí. Poslechntě si, jak dělají fazole na víně, rizoto z červené řepy, svíčkovou bez svíčkové a lahůdkové brambory s tvarohem.
______________________________________________________________________
Tipy od Darinky na vaření s Instagramem
★ vaření v reálném čase se sledujícími dělá @jirkahilgart ★ cukrář z Le Bernardinu je @thomasjraquel ★ šéfkuchař z Dubaje je @gregoire.ossiano z restaurace @ossianodubai ★ londýnská pekárna, kam "musí" každý pro koblihy je @breadaheadbakery ★
Popis podcastu
Potraviny je gastronomický podcast Hanky Michopulu, který chce odpovědět na otázky: co budeme jíst? a co je správné jíst? Hosté podcastu jsou lidé, kteří ovládají nějakou důležitou kuchařskou dovednost z historie, anebo mají znalosti o tom, jak jsme kdysi dávno jedli . Cílem je zjistit, co z naší gastronomické minulosti je cenné a měli bychom v tom pokračovat a naopak, co radši navždycky zapomenout. Pokud rádi jíte, vaříte nebo se třeba jen zajímáte o jídlo, v tomto podcastu uslyšíte spoustu prakticky využitelných rad, informací a inspirace.