Posloucháte podcasty? Pokud ne, měli byste začít!

ÚvodMagazínPosloucháte podcasty? Pokud ne, měli byste začít!

4. 6. 2021 – Endru

Věděli jste, že každý měsíc si alespoň jednou pustí podcast přes 40 % Čechů? Hledají inspiraci, vzdělání nebo radu. Podle české podcastové aplikace Youradio Talk jsou nejoblíbenějšími typy podcastů epizody z kategorie byznys, osobní rozvoj a zábava.

obrázek článku

Chcete slyšet nejnovější zprávy? Získat inspiraci a rady, jak posunout vlastní byznys? Naučit se anglicky? Nebo získat tipy, jak zlepšit svůj životní styl? Tak nastražte uši, protože tohle všechno vám nabízí podcasty! Díky podcastům můžete totiž v podstatě kdykoliv poslouchat nejnovější souhrny zpráv, rozhovory s inspirativními lidmi a odborníky, tipy ke vzdělání nebo prostě jen relaxovat u zábavné show. Navíc díky české aplikaci Youradio Talk máte všechen audio obsah na jednom místě a stačí si už jen vybrat pořad, na který máte zrovna náladu.

Celosvětově obliba podcastů roste posledních 10 let, v ČR se ale tento trend rozjížděl pozvolněji a teprve v posledních dvou letech zažívá největší boom. Dle nejnovějších výzkumů společnosti Active Radio, pod kterou Youradio Talk spadá, v roce 2019 poslouchalo podcasty denně cca 16 % dotázaných. Pro srovnání to v roce 2019 byly pouze 4 %. Trend obliby podcastů je zde naprosto zřejmý. A co Vy, už jste někdy podcasty poslouchali? Ještě ne? Tak to musíte vyzkoušet českou aplikaci Youradio Talk a uvidíte, že propadnete kouzlu podcastů také. Je to trend přítomnosti i budoucnosti!

Poslouchat podcasty

Zdroj: Interní data Youradio Talk, výzkum CAWI, Nielsen Admosphere, 2021